Vegetarische recepten

Elke dag is er wel weer een goede reden om vegetarisch (dus zonder vlees of vis) te koken.  Zeker als je weet dat vegetarisch koken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, maar juist heel lekker. Als je wil weten, waarom ik het belangrijk vind om vegetarisch te koken klik dan hieronder.

Week 30 2020

Couscous met gegrilde halloumi

Was het vandaag een warme zomerdag en heb je zin in een makkelijk, gezond maar toch lekker recept? Dan ben je op het juiste adres! Door de kleur van de paprika ziet het er meteen zomers uit en door de lauw warme couscous smaakt het ook zomers.

Lees meer »
Week 29 2020

Pasta pancetta vegetariana

Dit is zeker een van mijn favoriete vegetarische pasta gerechten! Voor pasta met kaas kan je mij 's nachts wakker maken, dus dat zegt ook wel genoeg over mijn liefde voor pasta (en kaas). Het lijkt alsof er echte spekjes doorheen zitten en zo smaakt het ook ondanks dat het natuurlijk een vleesvervanger is.

Lees meer »
Week 21 2020

Pizza, pizza ooooh pizza

Een pizza vegetarisch maken, is natuurlijk niet zo moeilijk met lekker veel kaas erop. Deze pizza is net iets specialer en gezonder, vanwege de bloemkool bodem. Ik zal je vertellen welke ingrediënten ik heb gebruikt, maar voel je vooral vrij om hierin te variëren.

Lees meer »
Week 20 2020

Spanakopitaaa

Deze Griekse filodeegtaart wordt ook wel: 'spanakoptia' genoemd. Bij het schrijven van de titel was ik erg enthousiast, omdat dit recept heel erg lekker is. Er is maar één manier om hier achter te komen... door zelf het recept te maken! ;)

Lees meer »
Week 19 2020

Groente calzone

De vulling van deze calzone alleen al is heerlijk vullend, maar het complete plaatje is net zo lekker als dat het eruit ziet!

Lees meer »

Spätzle met balletjes in tomatensaus

Het klinkt een beetje Duits de naam: 'spätzle'. Toevallig komen de deegsliertjes oorspronkelijk ook uit het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Het zijn dikkere slierten dan noedels of spaghetti. Het grootste verschil vind ik dat de spätzle meer vult en in combinatie met tomatensaus erg lekker is. Dit recept is zo makkelijk dat je de maaltijd binnen een kwartier op tafel hebt staan!

Lees meer »
Week 18 2020

Doperwtensoepje

Na een dag hard werken is de zin om te koken vaak ver te zoeken. Een kopje soep is snel en makkelijk op tafel te zetten. Je kan ervoor kiezen om soep uit blik of uit zak op te warmen. Ik kan je vertellen dat dit doperwtensoepje net zo snel gemaakt is en een stuk gezonder zonder al die toegevoegde E nummers.

Lees meer »

Courgette burger

Even een burger bakken, op een broodje plaatsen en klaar! Misschien denk je dat dit alleen met een rundvleesburger of kip burger kan, maar dat is niet zo. Met groenten, zoals courgette, kun je ook overheerlijke burgers maken.

Lees meer »
Week 17 2020

Quiche met kastanjechampignons

Een quiche heeft twee persoonlijkheden, namelijk een warme en een koude. Voor het avondeten vind ik het altijd lekker als de quiche warm is, maar de volgende dag kan de quiche als lunch ook koud gegeten worden. Nog een voordeel van een quiche, is dat het makkelijk vegetarisch gemaakt kan worden. De combinatie van kaas, groenten en bladerdeeg is voldoende om de dag mee af te sluiten of de middag mee door te komen.

Lees meer »
Week 15 2020

Hartige muffins voor elke gelegenheid

Dit weekend is een extra lang en dus is er meer tijd om lekkere hapjes te maken vo0r de paasbrunch. Bij deze wens ik iedereen ook een vrolijk Pasen! Ook als het geen Pasen is zijn deze hartige muffins geschikt om te maken en op te eten. Ze zijn vrij makkelijk om te maken, alleen moet je wel wat geduld hebben. Het moeilijkste gedeelte is de bl0emkoolbodem, maar dat geeft de muffins een hartige bite. Met de ingrediënten kun je variëren en de groenten kiezen die jij het lekkerste vindt.

Lees meer »