De vulling van deze calzone alleen al is heerlijk vullend, maar het complete plaatje is net zo lekker als dat het eruit ziet!

Ingrediënten voor 2-3 personen:
Ingrediënt | Hoeveelheid |
---|---|
sperziebonen | 200 gr |
zwarte bonen | 200 gr |
maïs | 80 gr |
punt paprika | 1 stuk |
lente-uitje | 6 stuks |
ui | 1 stuk |
groente bouillonblokje | 1 stuk |
water | 40 ml |
geitenkaas plakken | 100 gr |
bladerdeeg hartige taart | 8 plakjes |
bloem | 1 el |
papirkapoeder | 1 tl |
verse rozemarijn | 2 takjes |
Snijd de puntpaprika in kleine blokjes, de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en de lente-uitjes in ringetjes. Haal de rozemarijn van de takjes af en snijd de kruiden fijn. Snipper de ui en fruit deze in de pan samen met de lente-uitjes. Voeg dan de sperziebonen, paprika en rozemarijn toe. Roerbak de groenten voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
Haal de plakjes bladerdeeg voor hartige taart uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Laat de zwarte bonen en de maïs uitlekken in een vergiet. Zet dan het vuur laag en voeg het groente bouillonblokje, het water, de zwarte bonen en de maïs toe. Laat het geheel voor 12 minuutjes sudderen. Schep het groentemengsel in een vergiet om uit te laten lekken.
Strooi wat bloem op je werkblad en leg hier de vier plakjes op in de vorm van een vierkant. Plak vier van de plakjes bladerdeeg aan elkaar met wat water. Draai het vierkant van bladerdeeg om en leg er een of twee plakken geitenkaas op. Plaats dan de helft van het groentemengsel op de geitenkaas. Vouw dan het bladerdeeg dicht en maak de randjes vast met water. Maak met een mes sneetjes van ongeveer 4 cm aan de bovenkant. Herhaal dit nog een keer voor een tweede calzone.
Bak de groente calzone voor 20 minuten in een oven op 180 graden.
Reactie plaatsen
Reacties