Spätzle met balletjes in tomatensaus

Gepubliceerd op 5 mei 2020 om 19:00

Het klinkt een beetje Duits de naam: 'spätzle'. Toevallig komen de deegsliertjes oorspronkelijk ook uit het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Het zijn dikkere slierten dan noedels of spaghetti. Het grootste verschil vind ik dat de spätzle meer vult en in combinatie met tomatensaus erg lekker is. Dit recept is zo makkelijk dat je de maaltijd binnen een kwartier op tafel hebt staan!

Ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënt Hoeveelheid
Spätzle 250 gr
vegetarische balletjes 150 gr
ui 1 stuk
knoflook 1 teentje
tomatenblokjes uit blik 400 gr
geraspte kaas 20 gr
italiaanse kruiden 2 tl
chilipoeder 1 tl

Kook de spätzle voor 10 tot 12 minuten in kokend water. Snipper ondertussen de ui en snijdt de balletjes door de helft. Verhit olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan de vegetarische balletjes toe. Laat dit een paar minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en de chilipoeder. Giet de spätzle af en voeg deze toe aan de pan. Strooi bij het serveren wat geraspte kaas over het gerecht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.