wie ben ik?

Normaal als je jezelf voorstelt, vertel je hoe je heet en wat je hobby's zijn. Om heel eerlijk te zijn zit ik (en jullie waarschijnlijk ook) niet te wachten op een saai verhaal met dingen over mij. Onder mijn foto kunnen jullie lezen  hoe ik heet en wat mijn hobby's zijn. Ik begin veel liever met vertellen over waarom ik deze foodblog ben begonnen. De allerbelangrijkste reden voor het beginnen van deze foodblog is mijn passie voor koken en creatief bezig zijn. Door mijn recepten te delen wil ik andere mensen inspireren om ook de keuken in te duiken en niet bang te zijn om hun hoofd te stoten aan het deurtje van een keukenkastje. Dat is mij namelijk al een aantal keer gebeurt. Dit komt vooral, omdat ik best wel klein ben en mijn hoofd al snel in de buurt komt van een deurtje van een keukenkastje. Het komt ook, omdat ik echt een doener ben. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, zonder van tevoren na te weten wat het resultaat zal zijn. Als ik een recept maak wil ik wel dat alles goed gaat. Mijn vriend schrikt zich soms echt een hoedje als ik iets roep uit frustratie, als het even niet goed gaat.
Als ik een aantal eigenschappen van mezelf zou moeten noemen, dan is perfectionisme er zeker een van. In het leven vind ik het prettig om structuur te hebben. Bij het koken zorg ik ook altijd voor structuur voor mezelf. Voordat ik begin met koken zet ik alle ingrediënten klaar. Als ik dan bezig ben, weet ik zeker dat ik geen ingrediënten ben vergeten. Ook heb ik zo meer ruimte in mijn hoofd om te improviseren met kruiden. Tussendoor proef ik dan even het gerecht en soms moet er iets meer pit in of juist iets minder. Dat is afhankelijk van in welke sfeer ik me op dat moment bevindt. 
Voedingsspecialisten en diëtisten zeggen vaak dat een gezond eetpatroon belangrijk is in het leven. Ik denk dat dit voor iedereen anders is. Voor mij werkt het heel goed om een bepaalde structuur te hebben in mijn eetpatroon. Wel vind ik het prettig om gevarieerd te eten. Ik eet bijvoorbeeld niet elke ochtend een schaaltje yoghurt met muesli. Dit eet ik weleens als ontbijt, maar dat ik afhankelijk waar ik zin in heb. Als ontbijt eet ik ook weleens crackers met een plakje kaas. Een andere optie voor mijn ontbijt is beschuitjes met jam. Als lunch eet ik het liefst drie boterhammen, met twee keer hartig beleg en één keer zoet beleg. Toen ik voor het eerst in de supermarkt op zoek ging naar vegetarisch beleg, ging er een wereld voor me over. Er zijn veel merken, die vleeswaren produceren, vegetarische producten gaan maken. Een van mijn favoriete vegetarisch beleg is de vegetarische snijworst van Kips. Dan moet ik altijd denken aan het liedje: 'liever kips leverworst, dan gewone leverworst'. 

 

(Voor degene die nog nooit het liedje hebben gehoord, nu krijg je het niet meer uit je hoofd)

Naast het merk Kips heeft ook Unox vegetarische paté in een kuipje. Hier kan ik wel een aantal boterhammen mee smeren. 
Als avondeten eet ik elke dag iets anders. Het komt weleens (best vaak eigenlijk) voor dat ik zoveel zin heb ik pasta, dat we een paar keer in de week een pasta gerecht eten.

Als je wilt beginnen met vegetarisch koken, hoop ik dat mijn recepten je kunnen inspireren en dat je het aandurft om de keuken in te duiken!

Naam: Michelle Lammers
Leeftijd: 21 jaar
Hobby's: lezen, schilderen, koken en series/films kijken

Wat is jouw favoriete avondeten?

Maak jouw eigen website met JouwWeb