Bijna vegetarische recepten

Als je nog nooit vegetarisch hebt gekookt is het misschien een goede stap om te beginnen om te koken zonder vlees. Er zijn in de supermarkt met de blauwe A een heel schap vol met vleesvervangers te vinden. Er zijn ook wel visvervangers te vinden, maar een stuk minder. Iemand die geen vlees eet, maar wel vis mag zichzelf geen vegetariër noemen. Misschien denk je nu wel: 'Er bestaat toch ook zoiets als een pescetariër, dat is toch iemand die vegetarisch is maar wel vis eet?'. Dat klopt, alleen eet deze persoon ook geen eieren en zuivel. Dan is kan je zo'n persoon eigenlijk beter een veganist noemen, die wel vis eet. Of je zegt met trots: 'ik ben een flexetariër'. Dan mag je eten waar je zin in hebt, maar dan maak je wel bewuste keuzes. Zo eet ik bijvoorbeeld zoveel mogelijk vegetarisch, ofwel geen vlees en vis. Alleen vind ik vis heel erg lekker en daar maak ik één keer per week een uitzondering voor. Ik ga met jullie elke week een bijna vegetarisch recept uitwerken. Dit houdt in dat er wel vis in zit. Je kan natuurlijk altijd bepalen of je de vis weglaat en vervangt door een visvervanger.

Week 16 2020

Okonomiyaki wat?

Wow, hoe spreek ik die naam uit? En wat is het eigenlijk? Dat waren de eerste vragen, die in mij opkwamen, toen ik dit recept tegenkwam. Het is een Japans gerecht en het heeft wel wat weg van onze Hollandse pannenkoeken. Het grote verschil is dat er meer groenten (en vis) in dit recept aan de pas komen en dat er een speciaal sausje bij hoort. Je zou dit gerecht ook: 'Japanse pannenkoekjes' kunnen noemen. Het is niet moeilijk om te maken en na een paar kleine 'Japanse pannenkoekjes' was ik al verzadigd en voldaan.

Lees meer »
Week 15 2020

Tagliatelle met zalm en broccoli

Deze afbeelding laat heel goed zien, hoe ik vroeger mijn pasta at. Ik wilde nooit de saus bovenop mijn pasta, maar het gescheiden houden van elkaar. Om heel eerlijk te zijn, vind ik dat nu nog steeds lekker. In dit gerecht is het wel het lekkerste om het door elkaar te mengen. Dit pastagerecht is een van mijn favoriete, omdat de smaak van zalm en broccoli heel goed bij elkaar passen.

Lees meer »