Als je nog nooit vegetarisch hebt gekookt is het misschien een goede stap om te beginnen om te koken zonder vlees. Er zijn in de supermarkt met de blauwe A een heel schap vol met vleesvervangers te vinden. Er zijn ook wel visvervangers te vinden, maar een stuk minder. Iemand die geen vlees eet, maar wel vis mag zichzelf geen vegetariër noemen. Misschien denk je nu wel: 'Er bestaat toch ook zoiets als een pescetariër, dat is toch iemand die vegetarisch is maar wel vis eet?'. Dat klopt, alleen eet deze persoon ook geen eieren en zuivel. Dan is kan je zo'n persoon eigenlijk beter een veganist noemen, die wel vis eet. Of je zegt met trots: 'ik ben een flexetariër'. Dan mag je eten waar je zin in hebt, maar dan maak je wel bewuste keuzes. Zo eet ik bijvoorbeeld zoveel mogelijk vegetarisch, ofwel geen vlees en vis. Alleen vind ik vis heel erg lekker en daar maak ik één keer per week een uitzondering voor. Ik ga met jullie elke week een bijna vegetarisch recept uitwerken. Dit houdt in dat er wel vis in zit. Je kan natuurlijk altijd bepalen of je de vis weglaat en vervangt door een visvervanger.
Maak jouw eigen website met JouwWeb