Okonomiyaki wat?

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 10:07

Wow, hoe spreek ik die naam uit? En wat is het eigenlijk? Dat waren de eerste vragen, die in mij opkwamen, toen ik dit recept tegenkwam. Het is een Japans gerecht en het heeft wel wat weg van onze Hollandse pannenkoeken. Het grote verschil is dat er meer groenten (en vis) in dit recept aan de pas komen en dat er een speciaal sausje bij hoort. Je zou dit gerecht ook: 'Japanse pannenkoekjes' kunnen noemen. Het is niet moeilijk om te maken en na een paar kleine 'Japanse pannenkoekjes' was ik al verzadigd en voldaan.

Alle ingrediënten zijn genoeg voor 4 personen

Ingrediënten voor de okonomiyaki saus:

Ingrediënt Hoeveelheid
tomatenketchup 8 el
worchestersaus 1 el
sojasaus 2 el
mirin 6 el
bruine suiker 2 el
mosterd 2 tl

Ingrediënten voor het beslag van de okonomiyaki:

Ingrediënt Hoeveelheid
eieren 4
bloem 100 gr
bakpoeder 1 tl
dashi (aziatische visbouillon) 1 zakje

Ingrediënten voor in de okonomiyaki:

Ingrediënt Hoeveelheid
eiernoedels 200 gr
spitskool (voorgesneden) 100 gr
lente-ui 2 stuks
gebakken uitjes 3 el
taugé 50 gr
krabsticks 100 gr
olijfolie 2 el

Begin met het maken van het beslag van de okonomiyaki. Klop de eieren los en voeg de bloem, bakpoeder en dashi toe. Zoals ik bij de ingrediënten al had vermeld is dashi Aziatische bouillon. De dashi is verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt. Op de afbeelding is te zien, welke dashi ik gebruikt heb bij het maken van dit recept.
Zet het beslag in de koelkast.

Kook de eiernoedels voor ongeveer 4 minuten in kokend water. Laat de eiernoedels uitlekken in een vergiet en doe er een eetlepel olie overheen.

Begin daarna aan de okonomiyaki saus. In een steelpannetje meng je de tomatenketchup, worchestersaus, mirin en de sojasaus door elkaar. Voeg dan de mosterd en de bruine suiker toe. Meng het geheel door elkaar totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur heel laag of zelfs uit als de saus klaar is, de saus hoeft namelijk niet in te dikken.

Snijdt de spitskool, lente-uitjes, taugé en krabsticks fijn. Het hoeft niet fijngemalen te zijn maar gewoon kleine stukjes. Snijdt ook de eiernoedels in kleinere stukjes. Haal het beslag uit de koelkast. Meng alle fijn gesneden ingrediënten door het beslag. Het okonomiyaki beslag is dan klaar om gebakken te worden. Verhit olie in de pan en schep met een lepel een hoopje van het beslag in de pan. Druk het hoopje plat met een spatel. Wacht met omdraaien tot je het gevoel hebt, dat het meeste ei beslag gestold is. Zelf heb ik ervoor gekozen om kleine 'Japanse pannenkoekjes' te maken, omdat het dan makkelijker is om ze om te draaien. Als alle okonomiyaki gebakken is besprenkel ze dan met de okonomiyaki saus. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb