
Deze afbeelding laat heel goed zien, hoe ik vroeger mijn pasta at. Ik wilde nooit de saus bovenop mijn pasta, maar het gescheiden houden van elkaar. Om heel eerlijk te zijn, vind ik dat nu nog steeds lekker. In dit gerecht is het wel het lekkerste om het door elkaar te mengen. Dit pastagerecht is een van mijn favoriete, omdat de smaak van zalm en broccoli heel goed bij elkaar passen.
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
tagliatelle | 350 gr (+/- 80 gr p.p.) |
zalmmoot | 2 stuks |
broccoli | 500 gr |
ui | 1 stuk |
paturain | 150 gr |
creme fraƮche | 1 el |
kerriepoeder | 1 tl |
italiaanse kruiden | 1 tl |
olijfolie extra vergine | 2 tl |
water | 2 tl |
Kook de tagliatelle ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Giet de pasta af in een vergiet en druppel er olijfolie extra vergine overheen. Ik spoel de pasta niet af met koud water, dan is er een grotere kans dat de pasta zijn smaak verliest.
Snijdt de broccoli in roosjes en doe deze in een magnetron bestendige bak. Voeg twee theelepels water toe en laat de broccoli ongeveer 3 minuten in de magnetron stomen. Als de broccoli een mooie groene kleur heeft en niet meer te hard is dan is het goed gestoomd.
Snijdt de zalmmoten in blokjes (nadat je de huid hebt verwijderd).
Snipper de ui en fruit deze in een wokpan. Voeg de broccoli toe en de kerriepoeder, peper en zout toe op smaak. Voeg de zalmstukjes toe en voeg 1 minuut later de paturain, creme fraîche en de italiaanse kruiden toe. Als laatste voeg je de tagliatelle toe aan het geheel en meng je het door elkaar. Het kan zijn dat de pasta een beetje droog wordt als je het vuur te hoog hebt staan of de pan te lang op laag vuur heb laten staan. Voeg dan nog een lepel creme fraîche toe.
Reactie plaatsen
Reacties