Na een dag hard werken is de zin om te koken vaak ver te zoeken. Een kopje soep is snel en makkelijk op tafel te zetten. Je kan ervoor kiezen om soep uit blik of uit zak op te warmen. Ik kan je vertellen dat dit doperwtensoepje net zo snel gemaakt is en een stuk gezonder zonder al die toegevoegde E nummers.

Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
ui | 1 stuk |
doperwten uit de vriezer | 450 gr |
groentebouillon | 1 L |
tijm | 1 tl |
Parmezaanse kaas | 1 tl |
boter | klontje |
stokbrood | 1 stuk |
kruidenboter / roomkaas met tuinkruiden | 1 kuipje |
peper en zout | snufje |
Hoe vaker je een uitje hebt gesnipperd, hoe sneller dat gaat. Snipper dus het uitje op je eigen tempo. Kook 1 L water in de waterkoker, doe een groentebouillon blokje in een maatbeker en giet het kokende water over het blokje heen. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui samen met de tijm aan. Voeg dan de doperwten en de helft van de groentebouillon toe. Breng het soepje aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten doorkoken. Bak ondertussen het stokbrood af. Plaats de soeppan op een onderzetter en pureer de soep met een staafmixer tot een groen geheel. Voeg eventueel wat van de overgebleven groentebouillon toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Om de soep nog gladder te krijgen kan je de soep door de vergiet halen, voordat je deze serveert in een soepkom. Strooi wat Parmezaanse kaas over de soep en serveer het stokbrood met kruidenboter of roomkaas erbij.
Reactie plaatsen
Reacties