Even een burger bakken, op een broodje plaatsen en klaar! Misschien denk je dat dit alleen met een rundvleesburger of kip burger kan, maar dat is niet zo. Met groenten, zoals courgette, kun je ook overheerlijke burgers maken.

Ingrediënten voor 2-4 personen:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
courgette | 2 stuks |
ei | 1 stuk |
havermout | 100 gr |
knoflook | 1 teentje |
citroensap | 1 el |
Parmezaanse kaas | 50 gr |
paneermeel | bodem van een diep bord |
kaiserbroodjes | 4 stuks |
sla | 4 handjes |
Rasp de courgette grof en doe ze in een vergiet. Strooi er flink wat zout overheen, zodat het vocht ontrokken wordt. Laat de courgette voor ongeveer 10 minuutjes uitlekken in de vergiet. Meng ondertussen in een kom de het ei, de havermout, de geperste knoflook en de citroensap. Voeg als laatste de uitgelekte courgette toe. Je kan de courgette ook laten uitlekken door een neteldoek te gebruiken. Dit is een linnen dunne doek waar je de groenten in kan plaatsen en met je handen het vocht eruit kan wringen. Maak met je handen vier lekker dikke burgers en voordat ze de pan in gaan haal je ze nog even door het diepe bord met paneermeel. Verhit olie in de pan en bak de courgette burgers op middelhoog vuur. Als beide kanten van de courgetteburger mooi bruin is gekleurd, is de burger klaar om opgediend te worden. Bak de kaiserbroodjes af in de oven en snijdt ze open. Smeer was roomkaas naturel of roomkaas met kruiden aan de binnenkant van het kaiserbroodje. Leg een handje sla op het broodje en plaats daar de courgette burger op. Als je ervoor kiest om dit recept voor 4 personen te maken met voor ieder één broodje met courgette burger, dan raad ik het aan om van de overige sla een salade van te maken met tomaatjes en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
Reactie plaatsen
Reacties