Quiche met kastanjechampignons

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 14:32

Een quiche heeft twee persoonlijkheden, namelijk een warme en een koude. Voor het avondeten vind ik het altijd lekker als de quiche warm is, maar de volgende dag kan de quiche als lunch ook koud gegeten worden. Nog een voordeel van een quiche, is dat het makkelijk vegetarisch gemaakt kan worden. De combinatie van kaas, groenten en bladerdeeg is voldoende om de dag mee af te sluiten of de middag mee door te komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

Ingrediƫnt Hoeveelheid
bladerdeeg 5 plakjes
kastanjechampignons 250 gr
geraspte geiten kaas 75 gr
eieren 3 stuks
slagroom 150 ml
bosuitjes 3 stuks
knoflook 1 teentje
paneermeel 1 el
olijfolie 1 el
boter stukje om in te vetten
rucola 50 gr
tijm 1 tl
paprikapoeder pittig 1 tl
peper en zout snufje

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien op het aanrecht. Maal de kastanjechampignons fijn in een keukenmachine.

Verhit de olijfolie in de pan en bak de gemalen kastanjechampignons en de geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten in de pan. Snijdt ondertussen de bosuitjes in kleine ringen. Voeg de gesneden bosuitjes toe in de pan. Breng het kastanjechampignons mengsel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en tijm.

Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vorm. Strooi het paneermeel over de bodem van bladerdeeg. Laat het kastanjechampignons mengsel uitlekken op een keukenpapier en doe het daarna in de bakvorm.

Klop de eieren, de slagroom en de geraspte geitenkaas door elkaar. Giet het mengsel over de kastanjechampignons en verdeel alles gelijk.

Bak de quiche voor 35 minuten in een oven op 180 graden.

Als de quiche uit de oven is en gaar is serveer er dan wat rucola bij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.