Hartige muffins voor elke gelegenheid

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 12:02

Dit weekend is een extra lang en dus is er meer tijd om lekkere hapjes te maken vo0r de paasbrunch. Bij deze wens ik iedereen ook een vrolijk Pasen!
Ook als het geen Pasen is zijn deze hartige muffins geschikt om te maken en op te eten. Ze zijn vrij makkelijk om te maken, alleen moet je wel wat geduld hebben. Het moeilijkste gedeelte is de bl0emkoolbodem, maar dat geeft de muffins een hartige bite. Met de ingrediënten kun je variëren en de groenten kiezen die jij het lekkerste vindt.

Ingrediënten voor de bloemkoolbodem:

Ingrediënt Hoeveelheid
Bloemkoolrijst 400 gr
ui een halve
parmezaanse kaas 50 gr
eieren 2 stuks
olijfolie 1 el
oregano 1 tl
knoflookpoeder 1 tl
peper en zout snufje

Ingrediënten voor de inhoud:

Ingrediënt Hoeveelheid
eieren 4 stuks
tomaat 1 stuk
basilicum 3 blaadjes
geraspte kaas 20 gr

Begin met het maken van de bloemkoolbodem. Doe de bloemkoolrijst in een magnetronbestendige schaal. Voeg er 1 tl zout aan toe.
Verwarm de bloemkool in de magnetron op ongeveer 900W voor 5 minuten.
Laat de kom met bloemkool afkoelen voor ongeveer een halfuur. Snijdt ondertussen de tomaten in blokjes en snijdt de verse basilicum fijn. Snipper ook de halve ui. Leg een schone theedoek over een schone kom. Vul deze doek met de afgekoelde bloemkoolrijst. Knijp met de theedoek al het vocht uit de bloemkoolrijst. Doe de bloemkool in de schone kom en voeg de Parmezaanse kaas, olijfolie, ui, knoflookpoeder en oregano toe. Voeg als laatste twee eieren toe en roer het goed door elkaar. Maak met je handen van het bloemkoolmengsel een bodem in een ingevette muffinvorm. Zorg ervoor dat ook de randjes goed bedekt zijn met het bloemkoolmengsel. 
Bak de bloemkoolbodem af in de oven op 200 graden voor 25 minuten.
Meng vier eieren door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de muffinvorm, waarin de bodem van bloemkool nog in zit. Let erop dat je de muffinvorm niet te vol doet, de ei muffins gaan in de oven als het ware rijzen. Voeg als laatste de tomatenblokjes en verse basilicum toe. Strooi nog wat geraspte kaas over de muffins.
Bak de ei-muffins in de oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.

Tip: houd je niet zo van tomaat? Gebruik dan een andere groente zoals bijvoorbeeld champignons of paprika.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb