Als een groente wordt gevuld wordt, dan wordt dat vaak gedaan met gehakt. Het klinkt misschien een beetje gek om een groente te vullen met groenten. Toch is het niet meer zo'n gekke optie, als je het eenmaal geproefd hebt.

Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
courgette | 2 stuks |
paprika | de helft |
ui | de helft |
tomaat | 1 stuk |
zuivelspread | 40 gr |
geraspte geitenkaas | 50 gr |
vermicelli | 50 gr |
pijnboompitten | 30 gr |
peper en zout | snufje |
cayennepeper | snufje |
Was de courgette, snijdt het kroontje er van af en snijdt de courgette in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit beide courgette helften. Kook de vermicelli voor ongeveer vijf minuutjes en giet af in een vergiet. Snipper de ui en snijdt de paprika en tomaat in blokjes. Verwijder bij de tomaat wel eerst de zaadjes, want het vocht heb je niet nodig. Meng de ui, paprikablokjes, tomatenblokjes en vermicelli door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en cayennepeper. Smeer de binnenkant van de courgettes in met zuivelspread. Verdeel dan het mengsel over de vier courgette helften. Strooi de geraspte geitenkaas en pijnboompitten over het groentemengsel.
Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties