
Het weekend staat voor de deur en dit is altijd leuk om te beginnen met een lekkere (toch gezonde) maaltijd. Voor veel mensen is het wel bekend hoe je taco's kunt maken, maar hoe je ze kunt eten zonder te knoeien is nog een uitdaging. Dit gerecht is makkelijk en leuk om te maken voor meerdere personen. Zeker op een vrijdagavond kan het voorkomen dat er vrienden blijven eten. Dan is dit echt een aanrader, om ze kennis te laten maken met vegetarisch eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten voor de inhoud
Ingrediënt | Hoeveelheid |
---|---|
Taco's | 12 stuks |
vegetarisch gehakt (Naturli Vega) | 400 gr |
maïs | 1 blikje |
ui | 1 stuk |
tomaat | 2 stuks |
creme fraîche | 200 ml |
geraspte kaas | 150 gr |
tacokruiden | 1 zakje |
peper en zout | op smaak |
olie | 1 el |
guacamole | (zie hieronder) |
Ingrediënten voor de guacamole:
Ingrediënt | Hoeveelheid |
---|---|
avocado | 2 stuks |
citroensap | 1 el |
tomaat | 1 stuk (in blokjes) |
Snipper de ui en snijdt de tomaat in blokjes. Houdt de ui apart en verdeel de tomatenblokjes over twee schaaltjes. Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet en plaats ze dan in een bakje. De geraspte kaas en de creme fraîche kan ook over bakjes verdeeld worden. Verhit de olie in de wokpan en fruit de ui een paar minuutjes. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en blijf in de pan roeren met een pollepel totdat het vegetarische gehakt een beetje verkleurd is. Voeg dan het zakjes met tacokruiden toe en eventueel wat water als het gehaktmengsel te droog is.
Als het gehaktmengsel klaar is kan je beginnen aan de guacamole.
Snijdt de tomaat in blokjes en snijdt de avocado's in stukken. Prak de avocado's in een schaaltjes met een vorm. Voeg de citroensap en de tomatenblokjes toe. Voeg wat peper en zout toe op smaak.
Als laatste warm je de taco's op in de oven voor ongeveer 5 minuten op 180 graden.
Serveertip: zet de schaaltjes met tomatenblokjes, maïs, geraspte kaas, creme fraîche, guacamole op tafel bij het serveren op tafel, zodat iedereen zijn eigen unieke taco samen kan stellen.
Reactie plaatsen
Reacties
De eerste keer vegetarisch gehakt, supergoed bevallen! Lekker recept en makkelijk ook. Gaan we zeker nog een keer maken🌮🌮
Dat is heel goed om te horen! Ga vooral zo door! 🌮 :)