Curry met bloemkoolrijst en gekookt eitje

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 14:27

Dit gerecht is niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens koolhydraatarm. Klinkt bijna te gezond ;) Wat het geheim van dit koolhydraat arme recept, dat kom je te weten door het te proberen.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediƫnt Hoeveelheid
eieren 2
Thaise / chinese wokgroenten 400 gr
groene curry kruidenpasta 35 gr (helft van het pakje)
kokosmelk 200 ml
bloemkoolrijst 400 gr
olie 1 scheutje

Begin met het koken van de eieren. Voor een hardgekookt eitje, kook de eieren 8 minuten.
Verhit de olie en roerbak de wokgroenten in een wokpan voor ongeveer 4 minuten. Voeg dan de helft van de kruidenpasta toe en de kokosmelk. Laat het geheel even sudderen. Verhit wat olie in een andere pan. Wok hier de bloemkoolrijst in en breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer de bloemkoolrijst apart van de curry. Pel het gekookte eitje en snij in de lengte doormidden.

 

Tip: de andere helft van de curry kruidenpasta kan je tot zes weken in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.