
Dit gerecht is niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens koolhydraatarm. Klinkt bijna te gezond ;) Wat het geheim van dit koolhydraat arme recept, dat kom je te weten door het te proberen.
Ingrediënten voor 2 personen:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
eieren | 2 |
Thaise / chinese wokgroenten | 400 gr |
groene curry kruidenpasta | 35 gr (helft van het pakje) |
kokosmelk | 200 ml |
bloemkoolrijst | 400 gr |
olie | 1 scheutje |
Begin met het koken van de eieren. Voor een hardgekookt eitje, kook de eieren 8 minuten.
Verhit de olie en roerbak de wokgroenten in een wokpan voor ongeveer 4 minuten. Voeg dan de helft van de kruidenpasta toe en de kokosmelk. Laat het geheel even sudderen. Verhit wat olie in een andere pan. Wok hier de bloemkoolrijst in en breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer de bloemkoolrijst apart van de curry. Pel het gekookte eitje en snij in de lengte doormidden.
Tip: de andere helft van de curry kruidenpasta kan je tot zes weken in de koelkast bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties