
Deze lasagne is boordevol groenten en de saus is gemakkelijk zelf te maken. De standaard lasagne is met tomatensaus, maar bij deze lasagne heb ik gekozen voor de bechamelsaus.
Ingrediënten voor de inhoud:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
aubergine | 1 stuk |
courgette | 1 stuk |
Lasagnebladen | 6 stuks |
Mozzarella | 1 bol |
geraspte kaas | een handje |
Ingrediënten voor de saus:
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
boter | 50 gr |
bloem | 60 gr |
melk | 600 ml |
nootmuskaat | snufje |
peper en zout | snufje |
italiaans kruiden | paar snufjes |
Was de aubergine en de courgette. Snijdt de uiteindes van de courgette af en snijdt de courgette doormidden. Gebruik een mandoline om dunne plakken te snijden van de courgette. Snijdt de bovenkant van de aubergine af. Gebruik een mandoline om dunne plakken te snijden van de aubergine. Verwarm de grilpan. Snijdt de mozzarella in plakken.
Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg dan de bloem toe, totdat het zanderig aanvoelt. Voeg dan de melk, beetje bij beetje, toe. Breng de bechamelsaus op smaak met peper en zout. Laat de saus op een laag vuurtje staan tot de saus gaan borrelen. Om echt in de Italiaanse sfeer te komen, voeg wat Italiaanse kruiden toe.
Gril de aubergine en courgette plakken aan beide kanten zonder olie in de grilpan (als je geen grilpan heb kan je ook een koekepan gebruiken).
Vet de ovenschaal in met olie en begin de lasagne opbouwen met een lepel bechamelsaus. Daarna leg je een aantal plakken aubergine op de saus. Bovenop de aubergine plakken leg je twee of drie lasagnebladen, dat is afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is. De lasagnebladen bedek je met een laag bechamelsaus. Daar leg je een aantal plakken courgette. Op de courgette plakken komt de mozzarella te liggen. Hier bovenop komen weer twee of drie lasagnebladen. De lasagnebladen bedek je met een laag bechamelsaus. Daarna leg je een aantal plakken aubergine op de saus. De aubergine bedek je met twee of drie lasagnebladen. De lasagnebladen bedek je met een laag bechamelsaus. Daar leg je een aantal plakken courgette op. Op de courgette plakken komen een aantal plakken mozzarella te liggen. Hier bovenop komen weer twee of drie lasagnebladen. De lasagnebladen bedek je met een laag bechamelsaus. Daarna leg je een aantal plakken aubergine op de saus. De aubergine bedek je met twee of drie lasagnebladen. De lasagnebladen bedek je met een laag bechamelsaus. Hier strooi je geraspte kaas overheen.
De lasagne is nu klaar om in de oven te gaan.
Bak de lasagne voor 35 tot 40 minuten in de oven op 180 graden.
Reactie plaatsen
Reacties