Pizza, pizza ooooh pizza

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 16:20

Een pizza vegetarisch maken, is natuurlijk niet zo moeilijk met lekker veel kaas erop. Deze pizza is net iets specialer en gezonder, vanwege de bloemkool bodem. Ik zal je vertellen welke ingrediënten ik heb gebruikt, maar voel je vooral vrij om hierin te variëren.

Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënt Hoeveelheid
Bloemkoolbodem (Magioni) 1 pak van 2 stuks
mozzarella 1 bol
champignons 100 gr
spinazie 50 gr
creme fraîche 20 gr
geraspte kaas 20 gr
italiaans kruiden 2 tl
oregano 1 tl

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemkoolbodem zelf te maken, maar ik kan je vertellen dat dat echt veel tijd kost en deze bodems zijn echt de moeite waard om een keer te proberen. Verwarm de bloemkoolbodems voor 2 tot 3 minuten in de oven op 180 graden. Snijdt ondertussen de champignons in plakjes, de mozzarella ook in plakken en de spinazie fijn. Als de bodems zijn opgewarmd, kan je beginnen met het beleggen van de pizza. Dit is altijd het leukste gedeelte, omdat je hier je creativiteit helemaal kan laten gaan. Ik ben begonnen met een laagje creme fraîche met wat italiaanse kruiden eroverheen. Daarna heb ik de bodem belegd met mozzarella. Op de mozzarella komen de champignon plakjes en de spinazie. Tot slot heb ik nog wat geraspte kaas en wat oregano eroverheen gestrooid om het af te maken.

Bak de pizza af in de oven voor 15 tot 18 minuten op 180 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb