Dit is zeker een van mijn favoriete vegetarische pasta gerechten! Voor pasta met kaas kan je mij 's nachts wakker maken, dus dat zegt ook wel genoeg over mijn liefde voor pasta (en kaas). Het lijkt alsof er echte spekjes doorheen zitten en zo smaakt het ook ondanks dat het natuurlijk een vleesvervanger is.

Ingrediënten voor 2 personen
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
Tagliatelle | 300 gr |
Champignons | 300 gr |
Vegan spekreepjes (Chef select) | 140 gr |
Walnoten | 50 gr |
Kookroom | 100 ml |
Gorgonzola | 100 gr |
Tijm | 2 tl |
Peper en zout | snufje |
Olijfolie | 1 el |
Kook de tagliatelle in ruim kokend water en giet deze af in een vergiet.
Snijdt de champignons is plakjes en hak de walnoten in fijne stukjes. Verhit olie in de pan en bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de vegan spekreepjes toe en laat een paar minuutjes bakken. Als je kruidenmix 'spekkruiden' in huis hebt zou je deze toe kunnen voegen, maar de vegan spekreepjes hebben van zichzelf al hele lekkere kruiden.
Snijdt ondertussen de gorgonzola in kleine stukken. Voeg de kookroom toe en dan ook stukje voor stukje de gorgonzola zodat deze goed kan smelten. Als laatste voeg je de walnoten en de tagliatelle toe en meng je alles door elkaar.
Breng het geheel op smaak met tijm, peper en zout.
Buon Appetito!
Reactie plaatsen
Reacties