Rollen, rollen, rollen! Deze rolletjes zijn niet alleen heel lekker en vegetarisch, maar ook leuk om te maken.

Ingrediënten voor 2-3 personen
Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
courgette (langwerpige) | 1 stuk |
ricotta | 250 gr |
spinazie | 400 gr |
ui | 1 stuk |
tomatenpassata | 350 gr |
mozzarella | 1 bol |
geraspte kaas | 30 gr |
italiaanse kruiden | 2 tl |
olijfolie | 1 el |
nootmuskaat | snufje |
cayennepeper | snufje |
peper en zout | snufje |
De eerste stap in dit gerecht is het in dunne plakken snijden van de courgette met een mandoline. Zo krijg je dunne lange plakken, die je later makkelijk kunt oprollen. Als dit gedaan is kan je beginnen aan de vulling. Snipper de uit en fruit deze in olijfolie in de pan. Voeg dan de spinazie toe. Ik gebruik zelf altijd diepvriesspinazie omdat ik dit altijd wel in de vriezer heb liggen, maar verse spinazie is ook geschikt voor dit recept. Breng de spinazie op smaak met een snufje nootmuskaat en cayennepeper. Als de spinazie gaar is giet het overtollige vocht dan af in een vergiet. Meng de spinazie met de ricotta in een kom. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout.
Giet de tomatenpassata in de ovenschaal en strooi er royaal wat Italiaanse kruiden overheen. Strooi er een laagje geraspte kaas overheen. Snijdt alvast de bol mozzarella in plakken, deze heb je aan het einde nodig.
Dan komt het leukste gedeelte van dit recept. Schep met een lepel een beetje van het spinazie-ricotta mengsel op het uiteinde van een courgette plak. Rol dan de courgette plak op en leg deze in de ovenschaal op de tomatenpassata. Herhaal deze stap totdat alle courgette plakken gevuld zijn met het spinazie-ricotta mengsel. Bij het rollen is het wel handig als je een beetje vaart maakt, zodat de rolletjes niet uitrollen.
Leg als laatste de plakken mozzarella over de courgette rolletjes en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
Plaats de ovenschaal in een oven op 200 graden voor 30 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties