Heb jij op je fruitschaal ook altijd wel te rijpe bananen liggen? Ik vind ze er dan niet meer aantrekkelijk uitzien om op te eten. Je kunt rijpe bananen heel goed gebruiken om bananenbrood te bakken. En het is ook nog eens super easy! Deze variatie van bananenbrood is extra gezond, omdat er geen olie of boter aan toegevoegd is. Verder heb ik er extra vitamientjes aan toegevoegd door de blauwe besjes.

Ingrediƫnt | Hoeveelheid |
---|---|
rijpe bananen | 3 stuks |
eieren | 2 stuks |
Griekse yoghurt | 100 gr |
honing | 75 gr |
vanillesuiker | 1 el |
bakpoeder | 2,5 tl |
bloem | 200 gr |
blauwe bessen | 150 gr |
Kneus de bananen in de schil door met je duimen zachtjes op de schil te duwen, totdat je voelt dat de binnenkant zachter wordt. Prak de bananen met een vork. Voeg de eieren, Griekse yoghurt en honing toe. Meng dit door elkaar. Voeg dan de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Als laatste roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Giet het beslag in een cakevorm.
Bak het bananenbrood 50 minuten af in een oven op 180 graden.
Tip: bedek de binnenkant van de cakevorm met bakpapier, zo kan je het bananenbrood makkelijker uit de vorm halen.
Reactie plaatsen
Reacties