Taart met appeltjes

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 12:25

Ik ben bijna helderziend, want ik hoor jullie gewoon denken: 'Een taart met appeltjes, is dat niet hetzelfde als een appeltaart?'. En dat klopt helemaal! Ik vind dit alleen veel leuker klinken. Altijd als ik deze taart met appeltjes maak is iedereen er van aan het smullen, en ik zelf ook!

Ingrediƫnt Hoeveelheid
Appels 1 kg
boter 175 gr
ei 1 stuk
suiker 20 gr
rozijnen 75 gr
kaneel 2 tl
Appeltaartmix van Koopmans 1 pak

Als ik de taart met appeltjes ga maken begin ik altijd met de boter uit de koelkast te halen. Alle ingrediënten moeten namelijk op kamertemperatuur zijn. Dan begin ik aan een werkje dat best wel een tijdje kan duren, namelijk het snijden  van de appels. Met een appelsnijder haal ik het klokhuis eruit. Dan schil ik de partjes appel met een dunschiller. Vervolgens snijdt ik met een mandoline dunne plakjes van de appels. Wel ondertussen de rozijnen in lauwwarm water (ongeveer 15 minuten) en dep ze daarna droog. Als alle appeltjes gesneden zijn voeg je er de suiker, rozijnen en de kaneel aan toe. Meng voor het deeg de appeltaartmix met de boter. Klopt het ei los in een apart kommetje. Voeg ongeveer 2/3 van het ei toe aan het deeg. Nu komt het leukste gedeelte. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel en tot een bol.
Met een klein stukje boter in een keukenpapiertje kun je  de springvorm gemakkelijk invetten. Bekleedt dan de bodem met ongeveer 2/3 van het deeg. Als de bodem en de randen van de springvorm bedekt zijn voeg dan de appeltjes toe en verdeel het gelijk. Rol met je handen van het overgebleven deeg sliertjes. Met deze sliertjes maak je een mooi raster op de appelvulling. Tot slot smeer je het deeg in met ei en dan is de taart klaar om gebakken te worden.

Bak de taart van appeltjes voor 60 minuten in een oven van 180 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.